Fudbaleri Željezničara su u okviru 32. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 4:2.

Već u prvoj minuti prije Zrinjski, Bašić je ubacio, a Tičinović sa deset metara šutirao visoko preko gola. U petoj minuti domaći dolaze u vodstvo, Ćorluka je ubacio, Bašić šutirao, Kosorić blokirao, ali lopta ponovo dolazi do Bašića koji ovaj put neometan šalje loptu u našu mrežu.

Samo dvije minute poslije bilo je 2:0. Tičinović je šutira sa 25 metara i pogodio naš gol. U 15. minuti Bilbija na prvoj stativi šutira, Bender izbacuje u korner. U 26. minuti Bilbija iz dobre situacije šutira pokraj našeg gola. Jakovljević u 33. minuti ostaje sam, ali njegov udarac glavom sa deset metara odlazi malo preko gola.

U 44. minuti Željezničar stiže do gola. Bekrić je ubacio iz kornera, a Frane Ikić glavom pogodio iskosa sa druge stative. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

U prvoj minuti nastavka Juričić glavom nakon ubačaja Subašića šutira preko gola. U 49. minuti Tičinović iskosa izlazi pred naš gol, šutira, Bender sjajno brani, a potom ubacuje loptu za Bilbiju čiji udarac ide preko gola. Naš tim do poravnanja dolazi u 52. minuti. Subašić je ukrao loptu, izašao pred Varvodića koji mu brani udarac, ali odbijenu loptu u mrežu ubacuje Bekrić.

Zrinjski do novog vodstva dolazi u 58. minuti. Duraković je u kaznenom prostoru oborio Bilbiju, a isti igrač je bio siguran sa 11 metara. 

U 66. minuti Zrinjski postiže četvrti gol. Bilbija je presjekao pas Durakovića, potom izašao i zaobišao Bendera i ubacio loptu u praznu mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Krupe. Susret na Grbavici počinje u 17 sati.

Željezničar: Bender – Blažević (Beća od 54.), Kosorić, Ikić, Šehić – Duraković (Čeliković od 67.), Alispahić – Subašić (Gasal od 67.), Bekrić, Mujezinović (Milićević od 77.) – Juričić (Nargalić od 77.).
Zrinjski: Varvodić – Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić – Zlomislić, Pušić (Enin od 46.) – Tičinović (Filipović od 73.), Bašić (Trebotić od 73.), Juranović (Todorović od 62.) – Bilbija.
Žuti kartoni: Šehić.