Fudbaleri Željezničara su u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Širokog Brijega sa 3:2.

Već u drugoj minuti su gosti poveli. Loptu sa lijeve strane je ubacio Begonja, a na drugoj stativi volej udarcem gol postiže Marić. U devetoj minuti sjajna šansa za Plave, Krpić je gurnuo za Jazvića, ovaj iskosa iz odlične situacije mlado šutira u Bilobrka. Eliomar u 16. minuti šutira sa vrha kaznenog prostora, a Kjosevski sjajno brani. U 19. minuti je Željo poravnao. Veselinović je ubacio sa desne strane, Bilobrk odbio, a Hajdarević natrčao na loptu i lijepo pogodio za svoj prvijenac. 

Široki Brijeg je ponovo poveo u 28. minuti. Odličnu kontru su istrčali gosti, Franjić je ubacio, a Begonja pogodio za novo vodstvo svoje ekipe. Veselinović iskosa u 33. minuti šutira, lopta odlazi malo preko gola. Minutu poslije Ramović pravi dar-mar po desnoj strani, ali u završnici loše šutira. Udarac Bagarića glavom iz 39. minuti Kjosevski brani. Dvije minute poslije Begonja šutira sa distance preko gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Veselinović iskosa iz prekida šutira, lopta odlazi malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:2.

U 49. minuti naš tim je ponovo poravnao. Ramović je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a Jazvić pogodio mrežu gostiju. Dobra kontra Želje u 55. minuti, a u završnici Jazvić loše šutira. U 66. minuti dvije dobre prilike za goste. Prvo je Begonja izašao pred naš gol, ali je Kjosevski sjajno odbranio, a potom ponovo Begonja iskosa šutira, ali i ovaj put Kjosevski brani.

Veselinović u 75. minuti ubacuje iz kornera, a Osmanković glavom šutira malo pored gola. Dvije minute poslije velika prilika za Želju. Zec je sjajno prošao, uposlio Krpića, a najboljem strijelcu Plavih Bilobrk sjajno brani udarac. U narednom napadu Bagarić iz dobre situacije šutira preko gola. Zec iskosa šutira u 82. minuti, Bilobrk brani. U 85. minuti glavni sudac je dosudio penal za Široki Brijeg koji nikome na stadionu nije bio jasan. Siguran sa 11 metara bio je Eliomar. U posljednjoj minuti Dacić je iz dobre pozicije šutirao preko gola. Završilo je sa 2:3.

Nakon ovog susreta slijedi prvenstvena pauza, a u okviru 20. kola na proljeće Plavi će gostovati kod Radnika.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Zilić (Osmanović od 46.), Osmanković, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Hajdarević – Jazvić (Zec od 68.), Ramović (Dacić od 56.), Veselinović – Krpić.
Široki Brijeg: Bilobrk – Ćorluka, Kovačić, Perković, Marković – Marić, Matić – Franjić (Popović od 75.), Begonja (Barišić od 90.), Eliomar (Babić od 87.)- Bagarić.
Žuti kartoni: Marić,