Fudbaleri Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 2:1.

U trećoj minuti Bojo dodaje do E. Zeca koji malo iskosa pokušava, ali udarac odlazi preko gola. Dvije minute poslije Rustemović glavom šutira pored našeg gola. U 17. minuti Štilić ubacuje iz kornera, a Krpić glavom šutira pored gola domaćina. U 26. minuti E. Zec prolazi po desnoj strani, ubacuje, ali lopta kroz peterac prolazi sve fudbalere. Dvije minute nakon toga Barišić iskosa volej udarcem šutira preko gola.

Barišić ubacuje u 32. minuti, a Kunić iz dobre situacije glavom šutira preko gola. U 36. minuti domaći su poveli. Nakon kornera šutirao je fudbaler Zrinjskog, a Petar Kunić se našao na pravom mjestu i smjestio loptu u naš gol. Ibanez u 39. minuti šutira, Erić sigurno hvata. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

S. Stanić u 53. minuti šutira sa distance, lopta odlazi pored gola. Željezničar je poravnao u 55. minuti. Veselinović je prošao po lijevoj strani, vratio unutra gdje se našao Semir Štilić i pospremio loptu u gol. U 67. minuti velika prilika za Plave. Krpić je vratio do Štilića čiji udarac pogađa stativu.

Zrinjski do vodstva i pobjede dolazi u 80. minuti. Čurjurić je šutirao, a Kunić natrčao i pogodio za 2:1. U 83. minuti Mujezinović ubacuje, Krpić prihvata loptu i šutira, ali Brkić sjajno brani. U 86. minuti Lendrić izlazi pred naš gol, šutira, ali Erić odlično brani u korner. U 90. minuti Štilić upošljava Krpića koji šutira lijevom nogom, ali Brkić ponovo brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Čelika. Susret na Grbavici počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković, S. Stanić – Sadiković, Alispahić (Hajdarević od 76.) – Bojo (Mujezinović od 70.), Štilić, E. Zec (Veselinović od 50.) – Krpić.
Zrinjski: Brkić – Blažević (Kadušić od 77.) , Gojković, Barabarić, Rugašević – Rustemović, Zlomislić – Lendrić, Čirjak (Čurjurić od 67.), Ibanez (K Sranić od 59.) – Kunić.
Žuti kartoni: Gojković, Stevanović, Rustemović, Sadiković, Barbarić,
Strijelci: Kunić (36. minut), Štilić (55.), Kunić (80.)