Fudbaleri Željezničara su u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa GOŠK-om 1:1.

U 14. minuti Plavi su imali slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, šutirao je E. Zec, ali lopta odlazi malo pored gola. U 27. minuti naredna prilika za naš tim koji je imao inicijaticu. Bogičević je šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je Kozić paradom izbacio u korner. Tri minute poslije Željo je poveo. Mujezinović je glavom prebacio defanzivca GOŠK-a, Ermin Zec se ubacio i sjajno poluvolejom šutirao i pogodio mrežu domaćih. 

Iskosa je A. Zec u 34. minuti pokušao, Kozić i ovaj put na visini zadatka. Šabanadžović ubacuje u 36. minuti, Krpić ostavlja, a E. Zec atraktivno šutira preko gola. Minutu poslije Đajić glavom šutira pored našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa prednosti našeg tima.

Domaći su u petom minuti drugog dijela imali dobru situaciju, ali nakon ubačaja sa lijeve strane, fudbaleri naše ekipe su uspjeli izbaciti loptu iz gužve pred golom. Nakon kornera naše ekipe Stanić sa 35 metara šutira pored gola, bilo je to u 52. minuti. U 56. minuti su domaći poravali. Hasanović je dugo vukao loptu, podvalio za Ereiza koji je izašao pred naš gol, prošao pored Kjosevskog koji ga ruši, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Mirsad Ramić. 

U 71. minuti Hajdarević sa distance šutira preko gola GOŠK-a. Četiri minute poslije E. Zec iskosa pokušava, lopta odlazi preko gola. Sedam minuta prije kraja nakon kornera Hasanhodžić šutira preko gola. Hajdarević je šutirao i u 86. minuti, ali udarac po golu sigurno hvata Kozić. Tri minute poslije Veselinović ubacuje iz kornera, Sipović glavom preko gola. U trećem minutu sudijske nadoknade Ramović se izborio za loptu, dodao do Zajmovića koji iskosa šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. Susret na Grbavici počinje u 19:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stanić, Bogičević, Sipović, Pavić – Hajdarević, Šabanadžović – A. Zec (Ramović od 73.), E. Zec (Zajmović od 78.), Mujezinović (Veselinović od 53.) – Krpić.
GOŠK: Kozić – Raguž, Đajić, Hasanhodžić, Karamarko – Hasanović, Vukoja – Gržan (Husić od 87.), Kovačić (Medak od 35.), Ereiz (Vego od 74.) – Ramić.
Žuti kartoni: Đajić, Hasanhodžić, Bogičević, Mujkić, Stanić, Vukoja,