Fudbaleri Željezničara su u okviru zaostale utakmice 2. kola Premijer lige BiH poraženi od Sloge rezultatom 3:0.

U drugoj minuti udarac sa distance lako hvata Muftić. U 10. minuti nakon kornera Nikolić glavom šutira, Muftić brani. Dvije minute poslije Popara glavom pokušava, lopta ide pored našeg gola. Jović u 15. minuti iskosa šutira, lopta pogađa stativu.

Sloga prijeti u 35. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane Jović šutira glavom, Muftić odlično brani u korner. Minutu poslije Ćosić šutira sa 20 metara, sigurno brani Šćekić. Sloga je povela u 42. minuti. Nakon lošeg ispucavanja Muftića Jović uzima loptu, potom precizno šutira sa 1:0. U 44. minuti se Haračić iskosa izborio za loptu, iz duela šutirao, ali je Šćekić odbranio.

U 46. minuti Amoah iskosa šutira preko gola. Pet minuta poslije Ćosićev udarac brani Šćekić. Allyson u 65. minuti pokušava sa distance, ali Šćekić lako hvata njegov udarac. Minuti poslije Jović je u dobroj šansi za domaće, ali Muftić brani u korner. Nakon kornera bilo je 2:0. Jović je ubacio, a Vidić pogodio našu mrežu.

Konačnih 3:0 postavio je Vidić u 94. minuti sa penala.

Željezničar: Muftić – Ovčina, Cocalić, Dubačkić, Jašarević – Rustemović, Mekić – Drljo, Ćosić, Amoah – Haračić. Još su igrali: Allyson, Štilić, Gasal, AlJaber, Turanjanin.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Zrinjskog. Susret se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom od 19:45 sati.