Fudbaleri našeg Željezničara u okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH podijelili su bodove sa Slavijom uz rezultat 1:1.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga Plavi su zaprijetili. Bajić je asistirao Tomiću koji je pokušao predriblati golmana, ali je Lučić pročitao namjeru našeg veznjaka i otklonio opasnost. U 12. minuti Radosavljević je odlično šutirao iz slobodnog udarca i pogodio prečku.

U 17. minuti velika prilika za Željezničar. Memija je odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu, a Jamak sa 11 metara šutira visoko preko gola. Potom je Govedarica nakon solo prodora šutirao visoko preko gola. Stanić je u 33. minuti centrirao, a Lučić ispred Bajića uhvatio loptu. Minutu poslije Tomić je srušen na ivici kaznenog prostora, Jamak je ubacio, ali bez opasnosti po gol Slavije.

Slavija je povela u 35. minuti. Domaći su istrčali kontru, a ovosezonsko pojačanje Zoran Kokot matirao Antolovića za vodstvo svoje ekipe. Nekoliko minuta poslije Plavi su poravnali rezultat. Jamak je odlično ubacio, a Kerim Memija svojim prvijencem pogodio za 1:1. Samo minutu poslije Bajić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla iznad prečke domaćeg gola.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

U prvim minutama drugog dijela Plavi su imali inicijativu, izveli nekoliko kornera, ali bez veće opasnosti prema golu Slavije. U 57. minuti kapiten Stanić je šutirao u dobro postavljenog Lučića. Nekoliko minuta nakon prilike Stanića, Tomić je odlično prošao, uposlio Bajića koji je promašio veliku priliku za vodstvo Plavih.

U 63. minuti sporna situacija kada su naši fudbaleri tražili jedanaesterac nakon povlačenja Bajića, ali se Čuić nije oglašavao. Minutu nakon toga Govedarica je šutirao, a Antolović sigurno uhvatio. U 67. minuti Baša je ušao umjesto Memije.

Sadiković i Varea su u igru ušli u 73. minuti umjesto Jamaka i Hasanovića. Igrala se 77. minuta kada je Tomić sve odlično uradio, matirao Lučića, ali Šabanović sa gol-linije izbacio loptu. U 86. minuti Varea je pokušao, a minutu poslije nakon odličnog prodora Baše, Bajić je promašio gol sa vrha peterca. Pred sami kraj ponovo je Varea imao priliku, ali nije uspio pogoditi.

Nakon tri kola sarajevski Plavi imaju pet bodova, a naredno kolo na Grbavicu dolazi aktuelni prvak BiH, mostarski Zrinjski.

POGLEDAJ GALERIJU