FOTO: Plavi savladali Brotnjo, dva gola Bekrića

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Brotnjo sa 4:0.

Željo je počeo u sastavu: Antolović – Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić – Zolotić, Hadžiahmetović, Bekrić, Memija, Tiago – Lendrić.

Već u trećoj minuti Plavi su poveli. Dijagonalu je uputio Kosorić, Lendrić propustio loptu, a Tiago volej udarcem savladao golmana Brotnja. U osmoj minuti Bekrić šutira preko gola sa 20 metara. Minut poslije ponovo Bekrić prijeti, a ovaj put mu golman odlično brani udarac.

Kramarić je nakon ubačaja sa strane glavom u 11. minuti šutirao preko gola. U 30. minuti je bilo 2:0, sa strane je ubacio Kramarić, a Bekrić glavom zatresao mrežu Brotnja. Pet minuta poslije Bekrić lucidno upošljava Lendrića, ali njegov pokušaj je odbranio golman Čitlučana.

Pet minuta prije kraja prvog dijela Tiago mlako šutira p osredini gola. U 43. minuti Memija je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa 11 metara je bio Bekrić.

Drugo poluvrijeme su Plavi igrali u sastavu: Kjosevski (Ćeman) – Sadiković, Osmanković, Hodžurda, Mailson – Blagojević, Hasanović (Žerić), Beganović, Halvadžić, Hiroš (Mujagić) – Djermanović.

Na 4:0 je povisio Emir Hodžurda nakon što je Hirošev udarac odbranio golman Brotnja, defanzivac Plavih je pospremio loptu u mrežu. Dvije mnute poslije Mailson ubacuje, a Djermanović šutira preko gola.

Narednu utakmicu Željo igra u utorak protiv Čapljine.

POGLEDAJ GALERIJU