Fudbaleri Željezničara su u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Širokog Brijega sa 2:1.

Sjajna šansa za Želju već u trećoj minuti. Ramović je glavom prebacio iza sebe, Osmanković se izborio za loptu i šutirao, a Zlomislić odbio u korner. Nakon kornera ponovo Osmanković prijeti, ovaj put hvata volej, ali i ovaj put Zlomislić brani. Nakon još jednog kornera Krpić glavom šutira u dobro postavljenog golmana Širokog Brijega.

Kovačić u desetoj minuti mlako šutira, ali je lopta padala pod prečku i Erić je izbio u korner. U 15. minuti Bagarić iskosa šutira pored našeg gola. Sjajne prilike u 21. minuti za naš tim. Prvo je Štilić odlično uposlio Krpića koji šutira, ali pored gola, potom se lopta odbija do Štilića čiji udarac odlazi malo pored stative. Naš tim je u 24. minuti tražio najstrožiju kaznu kada je oboren Ramović, ali je Bjelica samo odmahnuo rukom.

Stevanović iskosa šutira u 30. minuti, Zlomislić brani. Gosti su poveli u 34. minuti. Barišić je ubacio sa lijeve strane, lopta je dugo putovala, a na drugoj stativi spreman je bio Bagarić i zatresao našu mrežu. Dvije minute poslije Veselinović je oboren, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Krpić je izveo udarac, ali je pogodio stativu. Minutu poslije udarac Veselinovića sa distance brani Zlomislić. Zlomislić je bio siguran i u 40. minuti kada je pokušao Sadiković sa 30 metara.

Željo do poravnanja dolazi u 42. minuti. Krpić je lijepo gurnuo za Ramovića, ovaj povukao po desnoj strani, ubacio u sredinu, a Semir Štilić pogodio za slavlje na Grbavici. Alispahić sjajno šutira u 45. minuti Zlomislić brani u korner. Nakon kornera Krpić glavom šutira pored gola.

Odmah u nastavku Plavi prijete, a udarac Stevanovića sa distance brani Zlomislić. U 49. minuti još jedna velika šansa za Želju. Štilić je gurnuo za Veselinovića koji izlazi pred gol Širokog, ali i ovaj put je sjajan bio Zlomislić. U 59. minuti nova prilika pred golom gostiju, Stevanović se lijepo riješio čuvara, ubacio, ali je lopta bila prebrza i za Krpića i za Štilića. Alispahić u 63. minuti šutira preko gola.

Marić u 72. minuti šutira sa distance preko gola. Ponovo je Željo u sjajnoj situaciji u 82. minuti, Bojo je uposlio Zajmovića koji se spetaljao pred Zlomislićem i golman mu je uhvatio loptu. Reviju promašaja naša ekipa nastavila se i u 88. minuti, Štilić je proigrao Ramovića koji je iz duela lobovao Zlomislića, ali lopta ide tik pored stative.

I kako to biva u fudbalu, Plavi su kažnjeni za promašaje. Bagarića je u 16 metara oborio Erić, a siguran sa 11 metara bio je Dino Ćorić. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. Derbi na Koševu igra se od 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović (Stanić od 85.), Bogičević, Osmanković, Pavić – Sadiković, Alispahić (Bojo od 75.) – Ramović, Štilić, Veselinović (Zajmović od 67.) – Krpić.
Široki Brijeg: Zlomislić – Cipetić, Matić, Kovačić, Barišić – Enin, Hrkać – Ćorić, Marić (Vukoja od 75.), Bagarić – Angelov (Jurić od 84.).
Žuti kartoni: Bogičević, Osmanković
Broj gledalaca: 4.574
Strijelci: Bagarić (34. minut), Štilić (42.), Ćorić (90.)