Ekipa Željezničara poslijepodnevnim treningom okončala je glavni dio priprema u turskoj Antaliji, a povratak u Sarajevo na rasporedu je sutra. 

Željezničar je danas odradio i drugi, ujedno i posljednji, trening u Antaliji za ovaj dio priprema. Trening su odradili svu fudbaleri izuzev Mehremića i Bogičevića koji su trenirali po svom programu zbog povreda koljena i zadnje lože. Fizioterapuet Plavih, Raif Zeba, ističe da će se stepen povrede ovih fudbalera znati u narednim danima kada se urade detaljni medicinski pregledi.

– Današnjim danom završava naš boravak u Antaliji. Jučer je utakmica i visok poraz od Zorye poremetila atmosferu. Bili su veći nivo od nas i skupo kaznili naše greške. Ipak, sve u svemu možemo biti zadovoljni pripremama, prije svega radili smo na fizičkoj spremi. Imamo još dvije sedmice da popravimo greške i da osvježimo ekipu, kazao je Admir Adžem, šef struke FK Željezničar.

Željo će sutra doputovati u glavni grad BiH gdje će se pripremati do nastavka sezone. Generalna proba pred utakmicu u Krupi zakazana je za 10. februar kada će naš tim u Vrapčićima odmjeriti snage sa Veležom. Podsjetimo, prva prvenstvena utakmica igra se 17. februara u Krupi na Vrbasu.

Fotogaleriju sa jutarnjeg treninga pogledajte na Facebook stranici, a sa poslijepodnevnog treniranja našeg tima u nastavku.

POGLEDAJ GALERIJU