Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola Lige za prvaka poraženi od domaćeg Radnika sa 1:0.

U 10. minuti Lučić je oborio Kajkuta, ali glavni arbitar se nije oglašavao. U 20. minuti dobra šansa za domaće, nakon ubačaja Pece, Đurić šutira, ali sa gol-linije izbacuje Osmanković. U narednoj minuti sjajno šutira ponovo Đurić, ali ovaj put Kjosevski paradom spašava naš gol.

U 23. minuti Ubiparip sa 20 metara šutira preko gola. U 41. minuti dobra prilika za naš tim. Blagojević je ubacio iz kornera, a Ubiparipov udarac glavom na gol-liniji zaustavlja Lučić. Graovac je šutirao sa distance u 43. minuti, ali i ovaj pokušaj odlazi preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 47. minuti dobra prilika za naš tim. Blagojević je ubacio, Graovac glavom šutirao, a Osmanković nije uspio bolje zahvatiti loptu i ozbiljnije zaprijetiti. Ovako je lopta otišla pored gola. U narednoj minuti Vranješ šutira, ali Zec blokira. Nekoliko sekundi poslije i Ubiparip šutira sa distance, ali lopta odlazi malo preko gola. U narednoj minuti je šutirao i Vranješ, ali je Lučić bio siguran.

Zakarić je glavom spustio za Ubiparipa koji u 64. minuti sa 15 metara šutira preko gola. Bradonjić je u 69. minuti dobro ubacio, a Okić glavom šutira preko našeg gola. U 74. minuti Stojanović vraća loptu u ruke Lučiću, ali sudije se nisu oglašavale. Zakarić iskosa u 80. minuti šutira, loptu ispred gola izbacuje Martinović. U narednom napadu Zec sjajno gađa sa 20 metara, ali Lučić još bolje brani. Nekoliko minuta poslije Đurić šutira, Kjosevski brani.

U jeku napada našeg tima u 84. minuti Radnik je došao do gola. Kontru je istrčao Beširević koji je nakon duplog pasa sa Hadžićem izašao pred naš gol i lobovao Kjosevskog. Žerić u 90. minuti šutira volejom malo pored gola Radnika. U posljednjoj minuti je i Zajmović bio u prilici, ali danas lopta nije htjela u gol protivnika. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu u okviru revanša finala Kupa BiH. Susret sa Krupom se igra od 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Hadžić (Žerić od 87.), Graovac, Osmanković, Projić – Blagojević, Vranješ – Zakarić, Ubiparip, Ramović (A. Zec od 71.) – Kajkut (Zajmović od 64.).
Radnik: Lučić – Vasić, D. Zec, Martinović, Radović – Mekić (Stojanović od 69.), Beširević – Peco, Đurić, Okić (Hadžić od 75.) – Glišić (Bradonjić od 59.).
Žuti kartoni: Vasić, Zec, Projić, Blagojević, Graovac, Osmanković