Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola Premijer lige BiH poraženi od Veleža sa 1:0.

U drugoj minuti opasan napad Veleža, a u završnici Jašarević u pokušaju da otkloni opasnost pogađa prečku našeg gola. Pet minuta poslije Plavi prijete nakon kornera, a udarac Drine u korner sa gol linije blokira defanzivac Veleža. U 14. minuti Krajnc hvata volej i šutira preko našeg gola.

Lijepa akcija Plavih u 43. minuti kada udarac Mekića brani Hadžikić. U 45. minuti Hrkač glavom šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Opasan napad Veleža u 49. minuti, ali na kraju Muftić hvata loptu. Minutu poslije Hadžikić hvata ubačaj Jašarevića, a u nastavku akcije Anđušić šutira mlako, Muftić brani. Šikalo u 67. šutira, Muftić sigurno hvata. Minutu poslije Haskićev udarac blokira Drina u korner.

Halilović u 71. minuti iskosa izvodi slobodan udarac, snažno šutira i pogađa prečku. Velež je u 76. minuti imao veliku priliku, ali je stativa spasila naš gol. Činilo se da je pred tu situaciju prethodio prekršaj nad Galićem. Velež do pobjede dolazi u 90. minuti kada Nermin Haskić glavom pogađa naš gol za 1:0.

Željezničar: Muftić – Galić, Drina, Cocalić, Jašarević – Mekić, Rustemović – Ovčina, Ćosić, Amoah – Krpić. Još su igrali: Allyson, Biber, Turanjanin, Haračić, Gasal.

Slijedi reprezentativna pauza, a za 14 dana Plavi će na Grbavici ugostiti GOŠK.