Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali mostarski Velež rezultatom 1:0.

Foto: fkzeljeznicar.ba

Foto: fkzeljeznicar.ba

U trećoj minuti Hajdarović šutira glavom, ali je Antolović odbranio. Nakon kontre gostiju Maletić je ubacio, a Hajdarović zakasnio na drugoj stativi. Dvije minute poslije je ponovo Hajdarović pokušao, a ovaj put je opasnost otklonio reprezentativac Kvesić.

Potom je uslijedila inicijativa Plavih, ali bez većih prilika. Pokušavali su Bučan i Čolić, a svoj udarac je sa 30 metara pokušao i Kosorić, ali je Dragojević bio siguran. U 37. minuti su Plavi poveli. Bučan je uposlio Tomića koji je izašao pred golmana gostiju te plasirao loptu uz lijevu stativu Veležovog gola.

Foto: fkzeljeznicar.ba

Foto: fkzeljeznicar.ba

Dvije minute poslije Hajdarović istrčava pred gol Plavih, ali Memija stiže i otklanja opasnost. Minuti prije kraja Bučan se našao u kaznenom prosturi, ali je oklijevao sa udarcem i odbrana gostiju je otklonila opasnost.

U četvrtoj minuti nastavka Bogdanović je šutirao glavom u dobro postavljenog Dragojevića. Bučan je odlično istrčao kontru, i u samoj završnici pao u kaznenom prostoru i zaradio žuti karton zbog simuliranja. Nakon očitog prekršaja nad Turkovićem, Valjićeva pištaljka se nije oglašavala, a u kontra napadu je Haurdić šutirao, a u posljednji trenutak Čolić izblokirao.

Minutu poslije odlična akcija Plavih, a Varein udarac u završnici blokira Zolj. U 70. minuti je Merzić šutirao visoko preko gola Plavih. U 71. minuti je u igru ušao Damir Sadiković umjesto povrijeđenog Kvesića. Četiri minute poslije Čolić odlično ubacuje, a ispred Turkovića loptu izbacuje Škaljić.

Foto: fkzeljeznicar.ba

Foto: fkzeljeznicar.ba

U 81. minuti je Enis Sadiković zamijenio Hasanovića. Tri minute poslije je Bajić zamijenio Turkovića. Četiri minute prije kraja, Varea je fantastično šutirao, a goste je spasila stativa.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Plavi će u narednom kolu gostovati kod Mladosti iz Velike Obarske.