Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 29. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Travnik rezultatom 1:0.

Prije početka utakmice, minutom šutnje je odata počast prijatelju Kluba, Nusretu Čauševiću. U drugoj minuti Bajić dodaje do Hadžiahmetovića koji sa 20 metara šutira, a Nurković odbija loptu u korner. Potom je Bajić izveo korner, a u kaznenom prostoru se najbolje snašao Jasmin Bogdanović koji je pogodio mrežu Travničana za vodstvo Plavih od 1:0.

U 13. minuti je Đelmić ubacio sa strane, a Bogdanović glavom šutirao preko gola gostiju. Četiri minute poslije Beganović šutira iz slobodnog udarca, ali Terzića lopta pogađa na putu prema golu. Dvije minute nakon toga Kvesić i Đelmić lijepo kombinuju, a Đelmićev udarac brani Nurković.

Igrala se 27. minuta kada je najbolji strijelac Premijer lige BiH, Riad Bajić, šutirao pored gola sa 25 metara. U 40. minuti Bajić prolazi, odigrava za Beganovića koji sa 20 metara fantastično šutira, ali je Nurković bio na visini zadatka.

Od prve minute drugog poluvremena umjesto Memije je igrao Čolić. U 61. minuti Đelmić odlično prolazi po desno strani, šutirao, ali je Nurković ponovo odbranio. Minutu poslije Bajić nije dobro zahvatio loptu pred golom Travnika. Đelmića je zamijenio Bučan.

Agilni Bogdanović je u 71. minuti ponovo pokušao glavom, ali je njegov pokušaj završio iznad gola Vezira. Minutu poslije Bajića u kaznenom prostoru ruši Aleksić, ali glavni sudija pokazuje samo na korner što je dovelo do negodovanja sa tribina Stadiona Grbavica.

Uz aplauze igru je našustio Beganović, a na teren je ušao E. Sadiković. Jedan od rijetkih pokušaja gostiju bilježimo u 80. minuti kada je Smajić pokušao. Četiri minute prije kraja utakmice Kokot pronalazi Bajića čiji udarac završava preko gola gostiju. U posljednjim sekundama se Kokot nije snašao ispred gola Nurkovića.

U narednom, posljednjem, kolu Plavi gostuju u Zenici kod domaćeg Čelika.

POGLEDAJ GALERIJU