Fudbaleri Željezničara su u okviru 1. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Borcem 1:1.

Mujezinović prvi prijeti na utakmici kada je u trećoj minuti sa 30 metara šutirao pored gola. Mekić je šutira u 16. minuti preko gola gostiju. Bojin udarac iz 21. minuti iz slobodnog udarca odlazi preko gola. Nastavili su Plavi sa udarcima, Bojin šut još jednom ide pored gola, igrala se 29. minuta.

Željezničar je poveo u završnici prvog dijela, nakon lijepe akcije lopta je stigla do Boje koji se sjajno snalazi i pogađa za erupciju slavlja na Grbavici. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Drugo poluvrijeme otvara pokušaj Mekića iz 50. minuti, šutirao je sa distance preko gola. Minut poslije Begić iskosa prijeti, lopta ide pored gola.

Plavi nošeni strašnom atmosferom redali su šanse pred golom Borca, u 58. minuti Juričić je šutirao sa deset metara, Ćosić blokira u korner.

Zakarić je iz slobodnog udarca u 68. minuti šutirao preko gola. Uzvratio je Subašić u 72. minuti udarcem iskosa, lopta ide malo pored gola. Borac ipak stiže do gola u 89. minuti. Moraitis je šutirao, Bender odbio, a Kulašin zavukao loptu u našu mrežu. Dvije minute poslije Zakarić šutira sa distance, bender odbija u korner.

POGLEDAJ GALERIJU

Narednu utakmicu Plavi igraju u subotu protiv Tuzle City. Susret na Tušnju počinje u 21 sat.

Željezničar: Bender – Blažević, Drina, Vrhovac, Malić – Mekić, Beća – Subašić, Bojo, Mujezinović – Juričić. Još su igrali: Bekrić, Kosorić,
Borac: Ćetković – Ćorić, Milojević, Vojnović, Subić – Begić, Meleg – Vušurović, Vranješ, Čavić – Živković. Još su igrali: Zakarić, Moraitis, Ćosić, Kulašin, Gasal.
Žuti kartoni: Bojo, Subić, Kosorić, Malić.