Omladinci našeg Željezničara jučer su igrali utakmice 22. kola Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali Olimpik sa 2:0, dok su kadeti slavili sa 3:1.

Pioniri Željezničara nastavljaju sa sjajnim igrama i pobjedama. Proljetni dio sezone otvorili su pobjedom nad Sarajevom 3:0, potom su savladali Tuzlu City sa 4:0, dok su jučer na Ilidži porazili Olimpik sa 2:0. Golove su postigli Šemdin i Zeničanin. Za momčad Admira Dervišija od prve minute su igrali: Duškaj, Šemdin, Barimac, Taraba, Sadžak, Babić, Karić, Šabić, Puljić, Dugić, Zeničanin. Još su igrali: Bajrić, Fočo, Malja, Mršo, Mešić. Nakon 22 odigrana kola Željezničar je prvi na tabeli sa 56 bodova, Sarajevo je drugo sa 46, a Široki Brijeg na trećoj poziciji sa 45 osvojenih bodova.

I kadeti našeg Kluba bilježe dobre partije. U proteklom kolu savladali su Tuzlu City sa 7:1, a jučer su bili bolji od Olimpika sa 3:1. Dva gola djelo su Kočevića, a jedan Pajtaka. Ekipa koju s klupe predvodi Fadil Žerić igrala je u sastavu: Bjelica, Pirić, Pašić, Kobašević, Karišik, Ramić, Kočević, Hrkalo, Brković, Đono, Jaganjac. S klupe su u igru ušli: Pajtak, Gjuraj, Durić, Halilović, Jakupović. Željezničar vodi mrtvu trku za prvo mjesto na tabeli. Trenutno je naš tim na drugom mjestu sa 51 bodom, prvi je Zrinjski sa 52, a na trećem mjestu je Borac sa 48.