Željezničar će u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, te prvotimac, Siniša Stevanović.

Utakmicu je prvo najavio šef struke, Slavko Petrović, koji je istakao kvalitet ekipe Slobode.

– Svi fudbaleri su u trenažnom procesu osim Markovića koji je suspendovan. Naš protivnik je upao u jednu krizu koja se desi svakoj ekipi. Iz krize su izašli jer četiri utakmice nisu izgubili., od toga su tri igrali na strani. Slobodu mnogo podcjenjuju. Ne zaboravimo, ta ekipa se prošle godine do kraja sezone borila za titulu. Imaju jako kvalitetnu ekipu i sigurno će se tako i predstaviti. Dodatno je plus za njih što se vraćaju povrijeđeni igrači, Ordagić, Subić i Stjepanović. Ovdje će izaći sa najkvalitetnijom ekipom koju imaju. Mi ćemo se pod svaku silu potruditi da uzmemo bodove. Želimo se revanširati za poraz od 2:0 u prvom dijelu sezone. Kod nas neće biti mnogo promjena, vjerovatno 18 istih igrača će biti u rosteru, kazao je Slavko Petrović.

Potom je o atmosferi u ekipi i očekivanjima govorio lijevi bek Plavih, Siniša Stevanović.

– Šta reći o ekipi koja nas je četiri puta ove godine fudbalski nadigrala. Šta reći o njima kao kolektivu i njihovim individualcima. Ne treba da nas zavara njihovo stanje u klubu, ne smijemo ih podcjeniti, ali mora da se zna gdje dolaze. Mi smo imali jedan niz od deset utakmica bez poraza koji smo nezrelo i nesretno prekinuli u Širokom i imamo obavezu prema navijačima da to ispravimo. Podrška naših navijača nam je potrebna i pozvao bih ih sve da sutra dođu na Grbavicu, rekao je Siniša Stevanović.

Utakmica između Željezničara i Slobode igra se u subotu sa početkom od 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU