Željezničar će u okviru uzvratne utakmice 22. kola BH Telecom lige BiH dočekati ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, te prvotimac, Jadranko Bogičević.

Medijima je utakmicu prvo najavio šef struke Slavko Petrović koji očekuje drugačiju utakmicu nego prethodne dvije.

– Sigurno da smo protiv Radnika odigrali dvije dobre utakmice. Te dvije utakmice neće imati veze s ovom i u to sam ubijeđen. Radnik ne može odigrati tri puta uzastopno loše. Očekuje nas protivnik koji je željan dokazivanja jer je protiv nas odigrao ne baš najbolje. Mada ja kažem da se raširiš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Ako uđemo onako kako smo ušli u posljednju utakmicu sigurno da nećemo imati problema. Što se tiče igračkog kadra, Marković je jučer lagano radio, sačekat ćemo današnji dan, mada je mala vjerovatnoća da bude među prvih 18. Drago mi je da su određeni igrači na nekim pozicijama odigrali kvalitetnu utakmicu. Musa, Stanić i Nikolić su pokazali da možemo na njih računati. Pokušat ćemo sve da dođemo do tri boda, pozvao bih sve vjerne gledaoce jer oni mogu presuditi utakmicu, kazao je Slavko Petrović.

Na pitanje o defanzivi i nastupima Bogičevića Petrović je istakao da je izuzetno zadovoljan igrama odbrane Plavih.

– Meni je kao prvo jako drago da je uprava na moju inicijativu vratila Jadranka, te da je on sve utakmice jako kvalitetno odigrao. On je za mene naš najbolji štoper, ja sam to sve znao jer vodim statistiku i prije dolaska u Želju. Jadranko igra na jednom jako visokom nivou, puno nam je pomogao. Kvalitetna faza napada donosi utakmicu ili  dvije, dok kvalitetna faza odbrane donosi titulu. Zacementirali smo odbranu. Prvo moramo naučiti evropsku fazu odbrane, a to smo pokazali u Turskoj. To kada se savlada mnogo je lakše stvoriti fazu napada.

Potom se medijima obratio Jadranko Bogičević koji je pozvao sve navijače da sutra podrže ekipu do nove pobjede.

– Očekivanja za narednu utakmicu su kao i za svaku prvenstvenu. Naši ciljevi su jasni. Idemo na pobjedu. Radnik odlično poznajemo i sigurno da mi njih niti oni nas ne mogu izenaditi. Uz pomoć navijača sigurno da ćemo doći do dobrog rezultata. Što se tiče mojih igara, igrao ja ili Kerla ili Boccaccini nije bitno, bitan je rezultat, bitan je Željo, rekao je Jadranko Bogičević.

Na poluvremenu utakmice održat će se izvlačenje nagradne igre za kupce desetogodišnjih ulaznica u organizaciji AC Betanija i FK Željezničar.

Utakmica između Želje i Radnika počinje u 15 sati. Ulaznice su u prodaji od 10, a kapije se otvaraju u 13:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU