Željezničar će u okviru uzvratnog susreta polufinala Kupa BiH dočekati ekipu Širokog Brijega, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te prvotimac, Srđan Stanić.

Utakmicu je najavio šef struke, Slavko Petrović, koji je najavio da će njegova ekipa izgarati na terenu kako bi postigla rezultat za finale Kupa.

– Mi se nalazimo pred jednom strahovito bitnoj utakmici. Utakmica koja odlučuje o osvajanju trofeja. Ući ćemo maksimalno angažovano. Očekujem da ekipa izgara svih 90 minuta, moramo shvatiti da nam je ovo šansa za jedan trofej. Ako ponovimo utakmicu protiv Sarajeva možemo doći do finala. Svi igrači koji imaju pravo igranja su tu, izuzev Kerle koji je suspendovan, kazao je Petrović dodavši:

– Bit će promjena u odnosu na Sarajevo. Tu smo odmarali određene igrače. Ja sam htio da naša lijeva strana odradi kvalitetno. Crnov je bio iznenađenje, odradio je korektno, Srđan također. Odmorili smo Markovića i Zakarića i oni su u užem izboru za Široki. Prije par nedjelja sam rekao da je Osmanković napravio veliki pomak. Radi jako dobro i jednostavno je sada kroz ovu utakmicu dobio ogromnu motivaciju. To će biti sljedeći igrač iz Željine škole koji će biti prolongiran u prvih jedanaest. Na njemu Željo može stvarati budućnost. Ušao je u veoma tešku utakmicu, ali je odradio jako dobro svoj posao. Boccaccini ima malu prednost za sutra. On je jako kvalitetan igrač u vazduhu i u ofanzivi i u defanzivi.

Petrović je pozvao sve navijače na utakmicu jer podrška fudbalerima može biti presudni faktor.

– Navikli smo na ogromnu podršku navijača. To je jedna velika armija i na strani i kod kući. Nadam se da će napuniti istok i sjever, jer zaista je ovo jedna veoma bitna utakmica.

Utakmica se igra sutra u 18 sati. Južna tribina će biti zatvorena zbog ispitivanja terena u vezi sa izgradnjom tribine, a cijene ulaznice za sjevernu i istočnu tribinu će iznositi 5 KM.

Foto: Samir Cacan, fkzeljeznicar.ba