Željezničar će u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Mladosti, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, te kapiten, Zajko Zeba.

Medijima se prvo obratio marketing menadžer FK Željezničar, Emir Dobrača, koji je obavijestio navijače da će uz svaku kupljenu ulaznicu ostvariti bonus od 10 KM u Lutrijama BiH.

– FK Željezničar je potpisao sponzorski ugovor sa Lutrijom i na sutrašnjoj utakmici svi kupci ulaznica će imati pravo da iskoriste bonus od 10 KM. To će učiniti pokazom ulaznice u poslovnicama Lutrije uz predočenje ličnog dokumenta aktivirate bonus. FK Željezničar je za ovu utakmicu štampao puni kapacitet stadiona. Ulaznice su po cijeni od: jug 5 KM, sjever 10 KM, zapad A 20 KM, te zapad galerija 25 KM. Kapije se otvaraju u 13:30 sati. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju i da podrže Želju u još jednoj pobjedi, kazao je Emir Dobrača.

Potom je utakmicu najavio šef struke, Slavko Petrović, istakavši da izuzetno respektuju ekipu Mladosti.

– Mislim da je naš protivnik Mladost otvorila sezonu fenomenalno. Ostvarili su veliku pobjedu. Imaju devet novih lica, i to sigurno govori da je to druga ekipa. Imali su vremena da se uigraju. To je ekipa koja je specijalista za neriješene rezultate. Ekipa koja u devet utakmica na strani postigne 11 golova nije za potcjenjivanje. Imamo veliki respekt, ne smijemo ući lagano. Očekuje nas teža utakmica nego ona u Krupi. To je ekipa koja možda hvata zadnju šansu da uđu u Ligu za prvaka. Ekipa Mladosti nikad nije izgubila katastrofalno poražena. Ni od koga nisu izgubili više od dva razlike. Što se tiče nas, pozitivno je da je Crnov počeo sa treninzima, on lagano radi u teretani i na treningu. Imamo dva igrača koji su problematični, Boccaccini i S. Stevanović koji nisu trenirali ove sedmice. Moramo pokušati da ova tri boda iz Krupe krunišemo pobjedom protiv Mladosti. Ta tri boda bi nam značila puno. Neke dijelove utakmice u Krupi moramo zaboraviti jer su bili loši, protiv Mladosti moraamo igrati isto svih 90 minuta. Bitno je da pokažemo da smo sigurniji na lopti, moramo prisiliti protivnika da trči. Krećemo u jedan pakleni dio sezone, pošto ćemo sada igrati srijeda subota, rekao je Slavko Petrović koji je pozvao sve navijače da sutra dođu na Grbavicu.

Kapiten Želje, Zajko Zeba, se zahvalio navijačima na velikoj podršci u Krupi, te pozvao navijače da i sutra pokažu da su najbolji u državi.

– U ekipi je atmosfera odlična. Svi jedva čekamo utakmicu da ako Bog da potvrdimo bodove iz Krupe. Znamo da nas očekuje teška utakmica. Respektujemo svaku ekipu, ali znamo da ako smo mi pravi neće biti problema, istakao je Zajko Zeba.

FK Željezničar će na sutrašnjoj utakmici učestvovati u Programu podrške marginaliziranim grupama koji podrazumijeva podršku osobama sa intelektualnim poteškoćama u njihovom uključivanju u lokalnu zajednicu. Na utakmici će se snimati video o momku koji će svoj prvi izlazak iz Zavoda provesti na utakmici svog omiljenog kluba, Željezničara.

Utakmica između Želje i Mladosti počinje u 15 sati. Ulaznice su u prodaji od 10, a kapije se otvaraju u 13:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU