FOTO / Petrović: Mi nemamo šta da biramo, u igri su samo tri boda

Željezničar će u okviru osmog kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Krupe, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Slavko Petrović i kapiten, Aleksandar Kosorić.

Utakmicu je u prvom izlaganju najavio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, kojemu će ovo biti i debi na klupi Plavih.

– Naš sljedeći protivnik je u zadnjih nekoliko godina preskočila više rangova. Žive u euforiji, a ta euforija nije samo fiktivna. Vidi se da je ekipa i ove godine kvalitetna. U gostima u tri utakmice imaju jednu pobjedu, ali ekipa koja kroz euforiju živi i dalje. Ostalo je puno igrača iz prošle sezone i pojačali su se igračima iz ekipa koje su ispale iz lige. Zadnji rezultat Krupe, pobjeda protiv Slobode sa 3:0 je sigurno ogromna stvar. To je ekipa koja je najviše golova postigla do sada. Mi nemamo šta da biramo, pikaju se samo tri boda. Papreno smo radili ovih dana, ali ćemo imati svježinu. Ekipa mora izaći na teren sa više samopuzdanja i mislim da je ekipa prihvatila ovaj sistem rada, ovu disciplinu, rekao je Slavko Petrović dodavši:

– Stanić je igrač koji nije odradio pripreme, a to isto važi i za Križmana. To su dva fudbalera koji mogu sportski da pomognu. Trebamo imati strpljenja i na duži period će sigurno pomoći. Moramo se prezentovati kao ekipa, a kad ste ekipa možete nositi i igrače koji slabije odigraju.

Potom je kapiten ekipe, Aleksandar Kosorić, istakao da su svi fudbaleri spremni i da žele pobjedu.

– Iza nas je turbulentan period jako loših rezultata. Iskoristili smo ovaj period na najbolji mogući način da podignemo sve segmente. Atmosfera je dobra s obzirom na situaciju, ali pobjeda nam je potrebna. Krupa nije naivan protivnik, prošle godine smo se patili s njima, ali uz dobar pristup možemo do dobrog rezultata, kazao je Aleksandar Kosorić.

Utakmica je na rasporedu sutra od 19:30 sati na Stadionu Grbavica.

POGLEDAJ GALERIJU