Željezničar će u okviru revanš utakmice prvog pretkola Evropske lige gostovati kod Zete, a tim povodom održana je konferencija za medije u Press centru Gradskog stadiona u Podgorici, na kojoj su se obratili šefovi struka, Slavko Petrović i Dušan Vlaisavljević.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

– Mislim da se vidjelo u prvoj utakmici da se radi o dvije kvalitetne ekipe. Nijanse će odlučiti. Tužno je da se ove ekipe nađu u prvom pretkolu s obzirom na to da znamo kakve su ekipe bile u šeširu. Mislim da smo mi šansu domaćeg terena u Sarajevu iskoristili. Bili smo kvalitetniji. Moguće da ta prednost može da nas odvede u drugi krug. Bila je to borbena utakmica tome se nadam i sutra. Uz malo sreće se nadam drugom pretkolu, kazao je Slavko Petrović.

– Želim dobrodošlicu sportskim prijateljima iz Sarajeva. Zaista samo riječi hvale o dočeku u Sarajevu i atmosferi. Mi tamo nismo pružili ono što možemo. Igrači zaista nemaju opravdanje niti ja sa njima. Utakmicu je odlučio gol našeg golmana, mlada smo ekipa, iskustvo nam fali. Očekujem da ćemo mnogo bolje igrati, jer ne vjerujem da ćemo pružiti onako izdanje. Imamo problema sa sastavom, veoma mali fond igrača, rekao je Dušan Vlaisavljević.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Utakmica se igra sutra od 20:30 sati.