Željezničar će u okviru uzvratne utakmice 1/4 finala Kupa BiH dočekati ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, te prvotimac, Siniša Stevanović.

Medijima se prvo obratio i najavio utakmicu šef struke, Slavko Petrović, koji je najavio tešku utakmicu i borbu za prolaz.

– Poslije prve, dobro odrađene utakmice gdje smo na kraju trebali doći i do pobjede, slijedi nam isto tako teška utakmica. Imamo aktivan rezultat, cilj je dalje proći. Što se tiče igračkog kadra imamo dovoljan fond igrača, svi su zdravi i na raspolaganju izuzev fudbalera koji nemaju pravo nastupa u Kupu BiH. Želja nam je da se iskupimo domaćim gledaocima za onaj dio utakmice sa Mladosti. Ritam je težak, deseti dan četvrta utakmica. U Banjaluci je naša fizička sprema izašla na vidjelo. Sačekat ćemo današnji trening za definitivni sastav. Imam razgovor sa dva tri igrača, tek poslije treninga ćemo vidjeti definitivno. Nekoliko igrača ćemo sigurno promijeniti, kazao je Slavko Petrović pozvavši sve navijače da podrže ekipu na veoma bitnoj utakmici.

Potom je susret sa Radnikom najavio desni bek Plavih, Siniša Stevanović.

– Mislim da ne treba puno pričati i pretjerano najavljivati utakmicu. Jako se dobro poznajemo, znamo njihove slabe i njihove dobre strane. Malo mi je drago što se utakmica u Bijeljini završila remijem kako se ne bi opustili previše u revanšu. Imamo jasan cilj, a to je prolaz u polufinale i sve osim toga bi bio neuspjeh, rekao je Siniša Stevanović.

Utakmica između Želje i Radnika počinje u 15 sati. Ulaznice su u prodaji od 10, a kapije se otvaraju u 13:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU