Željezničar će u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Vedran Kjosevski.

– Neće biti lako, definitivno. Nisam siguran da smo mi toliko, pokušavam realan biti, ne kritičan, zreli da na nas ne utiče dobro izdanje protiv Sarajeva. To je valjda u ljudskoj prirodi, kada nešta ostvarimo da se malo uljuljkamo. Dobra je stvar što imamo samo još jednu utakmicu i sve rezervi što imamo možemo iskoristiti, jer nemamo se za šta čuvati poslije. Koliko ćemo uspjeti vidjećemo poslije. Bez motivacije će biti teško, bez motivacije ne možemo ni protiv koga igrati, a kamoli protiv nezgodne ekipe kakva je Velež, istakao je Osim dodvaši:

– Neugodan rival. Igraju dobro protiv odličnih ekipa. Ne bih ulazio u to zašto je tako. Imam neke svoje ideje koje ne moraju biti tačno. Igraju sad na najboljem terenu u državi, protiv jedne od najboljih ekipa u državi, igraju protiv lidera. Skinuli su Tuzla City sa prvog mjesta, skinuli su nas sa prvog mjesta, mislim da je to dovoljno. Potrudićemo se da nas sutra ne skinu sa prvog mjesta služeći se svim legalnim sredstvima da dođemo do cilja, kao što se i oni služe. Napraviti pritisak na igrače, na protivnika, psovati po malo, kao što se oni ponašaju. To je super, to je fudbal. Nije fudbal kada nema publike, kada nema tenzija, kada nema psovki u Bosni nažalost. Oni najbolje pokazuju šta je bh. fudbal, kada igraju fudbal kod kuće, kada hoće. To su pokazali protiv nas, protiv Zrinjskog, protiv Sarajeva malo manje, valjda jer su to prijateljski klubovi, ali mi ćemo sutra pokušati pokazati  da se znamo ponašati domaćinski kao i oni.

Utakmica se igra u subotu od 16 sati, a prodaja ulaznica počinje na dan susreta od 10 sati. Ulaz za djecu do 14 godina i pripadnice ljepšeg spola je besplatan.