Željezničar će u okviru 21. kola dočekati Mladost, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Amar Osim i prvotimac, Siniša Stevanović.

– Ja mislim da smo 2014. godine otišli odigrati prijateljsku utakmicu, ja više nisam bio trener Željezničar tada. Došli smo da odigramo prijateljsku utakmicu u Doboju kod Kaknja i sjećam se da je predsjednik bio zahvalan. Mi smo tada bili jaki poprilično. On je tada rekao, idući put kada se vidimo mi ćemo igrati istu ligu. U tom trenutku to nije djelovalo tako izgledno, ali oni su za dvije godine ušli u ligu, i evo sada imam priliku da igram kao trener protiv Mladosti. To govori malo i o kontekstu utakmice, Željo je tu gdje jeste, Mladost je tu gdje jeste, sa bodom više od nas. Mi imamo težu situaciju nego oni, oni su kao mali klub, kao autsajderi i imaju bod više od nas koji smo kao veliki klub i kao favoriti. Kvalitet da nemaju, ne bi imali bodova koliko imaju. Ovo je susret dva ravnopravna protivnika, čim imaju isti broj bodova nakon dvadeset kola, rekao je Amar Osim.

– Nama ko god bi došao sada nama bi bila teška utakmica, i Mladost i Sarajevo, i GOŠK i Krupa koja je zadnja, zbog nas. Mi smo izgubili šest utakmica uzastupno. Mi smo zadnji put pobijedili na jesen, sada je proljeće. To je skoro pet mjeseci, ok pauza je bila, ali to je ogroman period, čak nevjerovatan. Ja mislim najveći u novijoj historiji kluba. Kakav god da je protivnik, nama tu utakmicu nije lako ni pripremiti, ni dobiti.

Amar Osim je još jednom podcrtao da ekipa nije loše odigrala u Bijeljini, te da nema razloga da mijenja tu ekipu. Osim izostanka Krpića, ostali će na teren.

– Paradoks je da mi u utakmici koju smo izgubili ne možemo biti previše nezadovoljni. Nemamo šta mijenjati. Lakše bi bilo da smo izgubili 3-4 razlike, da su nas pobijedili 1:0, a nadigrali nas. Ovako smo se trudili, odigrali normalno, a izgubili. Niko nije podbacio specijalno. Zato i nemamo razloga da previše nešto mijenjamo, osim Krpića. Vjerovatno Zajmović, Zec još nije u dovoljno dobroj formi, fizičkoj, da može čitavu utakmicu. Pitanje je da li ćemo ga mi iskoristiti odmah, to poluvrijeme snage što ima u plućima, ili ćemo ga čuvati za nekada kasnije.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati uz prenos na platformi Moja TV. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 15 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.