Željezničar će u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Mladost, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Mladen Veselinović.

– Posjetili smo našu zemlju i igrali utakmice sa klubovima sa kojim nismo dugo igrali. Prošlo je sve okej, upoznali smo neke dijelove države gdje nismo bili ranije, vidjeli da i tamo ima naših navijača i simpatizera. Vratili smo se bez povreda i nadam se da ćemo nakon utakmice moći reći da smo na pravilan način iskoristili pauzu. Nećemo igrati sa istom ekipom koja je igrala u Banjaluci, to je sto posto. Biće izmjena. Utakmicu treba vratiti u kontekst cjelovitosti takmičenja. Takmičenje traje 33 kola, a dosad smo odigrali 12 kola. Smatramo da utakmica u Banjaluci ne treba biti razlog da nešto korjenito mijenjamo, ali će biti izmjena, to sigurno mogu reći, kazao je Osim dodavši:

– Igrali smo prije 16 dana i teško je očekivati da će utakmica proći bezazleno odnosno lagano kako je tada protekla. Mi smo tada bili ozbiljniji što se tiče izbora igrača, to su svjesno uradila oba trenera i ja čisto sumnjam da će utakmica biti lagana po nas. Svaku utakmicu oni smatraju kao posljednju šansu za opstanak, nisu uspjeli protiv Veleža, nisu imali sreće i znanja, ali oni su blizu i moraju iskoristiti svaku priliku da se primaknu, pa da prestignu ostale. Nemaju pritisak moranja rezultata, igraju protiv ekipe koja je bolja od njih, znači jako lijepa prilika da prilično rasterećeni odigraju dobru utakmicu i nešto naprave na Grbavici.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 18 sati. Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 10 sati, a ulaz za žene i djecu do 15 godina je besplatan na sve tribine izuzev zapadne.

Photo 18 10 2019, 14 24 24

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba