Željezničar će u okviru 30. kola dočekati Mladost, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Srđan Stanić.

– Definitivno gledajući raspored možemo se nadati da ćemo nakon ovog kola biti u povoljnijoj poziciji jer naši konkurenti gostuju i imaju teže utakmice od nas. Probaćemo nešto izvući, ali taj dio posla koji će nam preostati neće biti lagan s obzirom na kvalitet protivnika. Ako se prisjetimo prošle utakmice, sve će vam biti jasno. Dva i po mjeseca smo u grču, a ukoliko nam konkurenti kiksaju u subotu, u nedjelju bi naši igrači trebali ući znatno opuštenije u utakmicu. Moramo biti sto posto skoncentrisani i motivisani kako bi ostvarili pobjedu u duelu sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja, kazao je Osim, a potom odgovorio na pitanje u vezi s sniženim cijenama ulaznica:

– To je bila moja inicijativa, smatramo da je malo publike na stadionu, ne samo kod nas nego kod sviju je prisutna apatija i nezainteresovanost. Smatramo da cijene karata nisu opravdane u ovom trenutku. Okej Željo, okej klub, ali dok si ti na nekom nivou kada se boriš za trofeje, ali šta sada. Mi se ne borimo ni za šta, a cijene karata osam i deset KM. Meni je bilo logično reći na taj način publici da očekuješ njihovu podršku. Ne mislim da će biti 15.000 ljudi, ali čisto ljudski je da u posljednje dvije utakmice igramo pred većim brojem navijača jer nam je njihova podrška veoma potrebna. Ne mogu ja prirediti publici neki striptiz da bi ih privukao. 

Utakmica se igra u nedjelju u 20 sati. Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice u 10 sati, po cijenama od:

  • Jug – 2 KM
  • Sjever – 4 KM
  • Istok – 5 KM
  • Zapad – 10 KM
  • Ulaz za djecu i žene je besplatan
59701146 402587583915987 7897116806211436544 n

Foto: Damir Ćumurović