Željezničar će u okviru 28. kola dočekati Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Irfan Fejzić.

– Je li mislite da nismo analizirali ove utakmice prije? Svakog protivnika analiziramo. Ubismo se analizirajući protivnike. Što se tiče kiksa, potpisujem odmah kiks, ako ćemo dobiti pet mečeva poslije. Po svim kombinacijama ako sutra kiksamo, a poslije toga sve dobijemo bit ćemo 3. ili 4. Široki Brijeg ima slabosti, ali nećemo govoriti o tome na pressu. Raspoloženje je bolje jer smo nekog dobili. Nije lako dobiti nikoga, da li je to do sistema takmičenja ili šta je već ne znam. Imamo bolje raspoloženje, imamo protivnika koji izaziva respekt, što zbog imena, što zbog rezultata, što zbog borbe za mjesto za koje se i mi borimo. Spremni smo za ono što nas čeka i igramo protiv protivnika, kojeg ni slučajno ne možemo potcijeniti. Bit će promjena, ne možemo računati na Ramovića i Ermina Zeca, istakao je Amar Osim.

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati uz prenos na platformi Moja TV. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 14 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba