Željezničar će u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Amar Osim i prvotimac, Sinan Ramović.

–  Što se tiče treninga, dinamike i ritma malo nas je poremetilo što nismo igrali za vikend. Imali smo utakmicu u srijedu koja se ne može porediti sa pravom utakmicom. U subotu ćemo znati koliko nas je poremetilo,ako ostvarimo dobar rezultat nećemo se žaliti na to da smo ispali iz ritma. Utakmice sa Slobodom su uvijek slične, zadnje četiri su bile neriješe, nikakvih pravila nema osim da će biti guravo. Znamo šta nas čeka, to su utakmice sa specijalnim nabojem, mi se spremamo za to, ali na našu žalost ne pitamo se samo mi. Jer Sloboda je toliko dobra ekipa da se može pitati nešto, kazao je Osim dodavši:

– Zadnje dvije utakmice na Tušnji smo bili spremni, igrali smo čvrsto, međutim takva igra nam donosi to da ne možemo primiti gol, da nam Sloboda ne može napraviti puno opasnih situacija, ali treba zabiti gol da bi pobijedio. Ako želimo pobijediti, a naš cilje je uvijek pobijediti, mi osim te borbe, discipline i spremnosti moramo nešto i napraviti. To dvoje često nije lako spojiti, ekipe koje to mogu su jako dobre. Sutra ćemo vidjeti jesmo li mi normalna ekipa ili jako dobra, dodao je Osim, te kazao da su svi spremni izuzev Ermina Zeca.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 16:30 sati. Direktan prenos na Moja TV i MojaWebTV.

Press FKZ FK Sloboda

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba