Omladinci našeg Željezničara su u okviru 14. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Širokog Brijega. Juniori su slavili sa 4:2, dok su kadeti bili bolji sa 3:0.

U veoma zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici, juniori Želje su savladali Široki Brijeg sa 4:2. Željo je odlično otvorio utakmicu i već na samom početku vodio sa 2:0. Prvi gol je postigao Ajdin Mujagić sa 11 metara, a drugi pogotak je djelo Denisa Žerića. Ipak, gosti iz Širokog Brijega uspijevaju poravnati rezultat, a oba gola je postigao Petar Bojo. Nakon toga fudbaleri Admira Adžema su pokazali da su kvalitetnija ekipa i do kraja uspjeli postići dva pogotka koja su ih dovela do nova tri boda. Na 3:2 je povisio Meldin Jusufi, a konačnih 4:2 je postavio Aldin Hrvanović. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – Kurtović (Bijedić), Džindo (Ćorić), Velić, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević, Hrvanović, Žerić (Delić), Jusufi (Šubo) – Mujagić (Hasanović). Plavi juniori zauzimaju prvu poziciju sa 34 osvojena boda. Na drugom mjestu je Sloboda sa 31 bodom.

POGLEDAJ GALERIJU

Kadeti Želje predvođeni Adinom Mulaosmanovićem također bilježe dobre igre i rezultate. Ovaj put su savladali Široki Brijeg sa ubjedljivih 3:0. Strijelci u pobjedi su bili Ajdin Šušić, Amar Lukovac i Ahmed Hasanović. Kadeti Plavih su igrali u sastavu: Demirović – Mešić (Novica), Lukovac, Zilić, Duraković – Šušić, Spahić (Bilić), Šehić (Kolar), Nuhanović, Mujić – Hasanović (Bezdrob). Kadeti Željezničara zauzimaju prvu poziciju sa 31 osvojenim bodom. Drugoplasirano Sarajevo ima 28 bodova.

POGLEDAJ GALERIJU

U narednom kolu omladinci našeg Željezničara gostuju u Tuzli kod Slobode.