Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali GOŠK sa 4:0, dok su kadeti bili bolji sa 6:0.

Pioniri Želje upisali su novu pobjedu. Ovaj put na Grbavici su savladali GOŠK sa 4:0, a dva gola je postigao Din Ćutahija, a po jedan Nidal Behlulović i Adi Šoljić. Plavi su igrali u sastavu: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Grcić, Šoljić, Ćorić, Behlulović, Miftari. U igru su još ušli: Osmanović, Nikšić, Talić, Zolota, Avdalović.

– Iako smo slavili sa 4:0 mislim da je ovo naša najlošija utakmica. Nismo se pridržavali onoga što smo se dogovorili u svlačionici. Htjeli smo igrati što jednostavnije, ali smo konstantno bez potrebe komplikovali. Bez obzira na to, čestitam svojim momcima na pobjedi, istakao je Edim Hadžialagić, trener pionira.

– Tempo utakmice je bio jako dobar, cijelu utakmicu smo igrali pred golom protivnika. Dali smo svoj maksimum, ali mislim da smo morali još bolje odigrati i pobijediti sa više golova razlike. Čestitke saigračima i stručnom štabu, kazao je Nidal Behlulović, pionir Plavih.

Kadeti Plavih su pregazili rivala iz Gabele sa čak 6:0. Dva gola je postigao Halid Džanko, a po jedan Amar Musić, Enad Ahmić, Edin Mujić i Adin-Asim Sojkić. Željo je igrao u sastavu: Muftić, Drina, Duraković, Sojkić, Mujić, Cacan, Panjeta, Ramić, Hadžić, Salanović i Džanko. Još su igrali: Beća, Ahmić, Huskić, Sarajkić i Musić.

– Pobjeda sasvim zaslužena, imali smo kontrolu tokom čitave utakmice. Pauza reprezentativna je nekako ostavila traga na igračima obje ekipe, nije bilo mnogo borbenosti, brzine, ali ono što je najbitnije slavili smo ubjedljivo i okrećemo se narednoj utakmici u Doboju kod Kaknja gdje želimo ostvariti pobjedu, rekao je Adin Mulaosmanović, trener kadeta.

Odlično smo otvorili utakmicu protiv realno manje kvalitetnog protivnika. Dogovor je bio da napadamo od početka, to smo ispoštovali i slavili visoku pobjedu, kazao je Faruk Duraković, kadet Željezničara.

Kadeti Plavih su na trećem mjestu na tabeli, dok su pioniri na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i prvoplasirano Sarajevo koje ima utakmicu manje. U narednom kolu Plavi gostuju u Doboju kod Kaknja kod domaće Mladosti.

POGLEDAJ GALERIJU