Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali domaće Sarajevo sa 1:0, dok su istim rezultatom pioniri poraženi od gradskog rivala.

Odigran je gradski derbi za pionire u okviru 5. kola Premijer lige. U Butmiru su slavili domaći sa 1:0, a gol odluke je u sedmoj minuti postigao Bijelonja. Naš tim je igrao u sastavu: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Trnka, Behlil, Jaganjac, Mašala, Karišik, Halilović, Hrkalo. Još su igrali: Kočević, Brković, Martinović, Rastoder. Trener: Edim Hadžialagić. Pioniri su na trećem mjestu sa šest bodova zaostatka u odnosu na Sarajevo, ali i uz utakmicu manje.

Foto: Sport1.ba

Kadeti Plavih su savladali Sarajevo i pored jednog gola propustili veliki broj prilika. Jedini gol je postigao Pehilj. Za ekipu Milana Gutovića su igrali: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Duraković, Pehilj, Džanko, Gasal, Karalić, Gušo, Musić. Sa klupe su ušli: Šošić, Mulaosmanović, Hodžić, Husić. Kadeti su prvi na tabeli sa četiri boda više u odnosu Tuzla City i Zvijezdu, iako naš tim ima utakmicu manje.

U narednom kolu naše selekcije dočekuju ekipe Tuzla Citya. Utakmice se na Grbavici igraju u 14 i 16 sati.

Foto: Sport1.ba