Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali Čelik sa 5:0, dok su kadeti bili bolji sa 6:0.

Pioniri Plavih, predvođeni Edimom Hadžialagićem, upisali su još jednu ubjedljivu pobjedu, a ovaj put je nastradao zenički Čelik. Željo je slavio sa 5:0, a tri gola je postigao Din Ćutahija, a po jedan Nidal Behlulović i Azmir Lukovac. Plavi su igrali u sastavu: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Šoljić, Ćorić, Mulaosmanović, Behlulović, Zubanović. Još su igrali: Nikšić, Miftari, Šušić, Lukovac.

– Ušli smo dosta ozbiljno u utakmicu, prvo poluvrijeme smo se malo i patili iako smo stvarali prilike. Drugo poluvrijeme smo odigrali baš onako kako smo se dogovorili i na kraju visoko savladali rivala. Čestitam svojim momcima, rekao je Edim Hadžialagić, trener pionira.

– Dobro smo igrali, imali smo posjed i stvarali prilike. Utakmicu smo počeli sa drugim sistemom igre, ali smo se brzo vratili na standardno i ostvarili sigurno pobjedu, kazao je Adin Hubanić, kapiten pionira.

Kadeti Željezničara vraćaju se dobrim igrama i rezultatima, a u 11. kolu su savladali Čelik sa 6:0. Tri gola je postigao Admir Huskić, a po jedan Muhamed Salanović, Faruk Duraković i Adin-Asim Sojkić. Tim s Grbavice je igrao u sastavu: Muftić, Drina, Duraković, Huskić, Cacan, Panjeta, Ramić, Salanović, Džanko, Musić, Aljić. U igru su još ušli: Beća, Sojkić, Sarajkić, Džindo, Hadžić.

– Dominirali smo u svakom segmentu fudbalske igre. Sve što smo se dogovorili u svlačionici, momci su ispoštovali na terenu što i sam rezultat od 6:0 govori. Kadetska selekcija se vraća u formu, uhvatit ćemo rezultatski priključak, nastavit ćemo sa dobrim igrama i doći ćemo do prva dva mjesta koja zaslužujemo, kazao je Nermin Šehović koji je na ovoj utakmici vodio Plave zbog reprezentativnih obaveza Adina Mulaosmanovića.

– Dobro smo otvorili utakmici, brzo smo zabili gol. Drago mi je da sam dao tri gola, drago mi je zbog dobre partije ekipe. Malo nam je rival Sarajevo pobjegao na tabeli, ali stići ćemo to lako. Vezali smo nekoliko pobjeda i u narednom kolu želimo savladati GOŠK, istakao je Admir Huskić, trostruki strijelac na utakmici sa Čelikom.

Na tabeli su pioniri na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i Sarajevo, ali uz slabiju gol-razliku te uz utakmicu više. Kadeti su uhvatili priključak za vrhom tabele te su sada na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim. U narednom kolu Željini kadeti i pioniri dočekuju GOŠK.

POGLEDAJ GALERIJU