Juniori Željezničara su u okviru 9. kola Omladinske Premijer lige BiH savladali Krupu sa 3:0.

Juniori Plavih su u derbiju kola savladali trećeplasiranu ekipu prvenstva, Krupu sa 3:0. Dva gola je postigao kapiten Semir Dacić, a jedan Amar Beširević. Željo je igrao u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Dubačkić, Beširević – Karišik, Osmanović – Mujarić, Dacić, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Nuhanović, Demirović, Midžić, Kovačević i Bojanić.

– Igrali smo protiv trećeplasirane ekipe. Znate da su sve ekipe u vrhu tabele izjednačene, razlika je u jednom ili dva boda. Ekipa Krupe se pokazala u jednom dobro izadnju, ali eto mi smo uspjeli u prvom poluvremenu ostvariti rezultatsku prednost od 2:0. Mogli smo možda i ranije riješiti pitanje pobjednika. U drugom poluvremenu je bio mali pad u igri odnosno u tempu. Bez obzira što nismo mnogo pričali o utakmici sa Ludogoretsom, mislim da su momci već danas razmišljali o toj utakmici. Međutim nemam šta zamjeriti igračima, pobijedili smo sa 3:0, kazao je Omer Joldić, trener juniora.

– Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da Krupa u posljednje vrijeme igra jako dobro. Dobro smo se spremali, dobro otvorili utakmicu i na kraju slavili. Ispoštovali smo što je šef zahtjevao i mislim da je ovo dobra uvertira za Ludogorets. Pozvao bih sve navijače da nas u srijedu podrže, rekao je Ahmed Hasanović, junior Plavih.

Juniori Plavih su drugoplasirani na tabeli sa bodom zaostatka u odnosu na Sarajevo. U narednom kolu Željo gostuje u Mostaru kod Zrinjskog.

Juniori Želje će u srijedu od 18 sati dočekati bugarski Ludogorets u okviru Omladinske Lige prvaka. Pozivamo sve navijače da dođu na Grbavicu i podrže naše nade do prolaska.

POGLEDAJ GALERIJU