Juniori našeg Željezničara su u okviru 2. kola Omladinske Premijer lige BiH remizirali sa domaćim Sarajevom 2:2.

Željo je tokom cijelog susreta bio bolji rival na terenu, stvarao prilike, ali dva trenutka nepažnje su koštala naš tim da ostvari pobjedu. Krenimo redom. Na otvaranju susreta Mujić je imao dvije sjajne prilike. Prvo je glavom sa pet metara šutirao preko gola, a potom je nakon povratnog pasa šutirao preko praznog gola. Sarajevo je imalo priliku nakon kornera kada je Sabljica glavom šutirao visoko preko gola.

Potom su Nuhanović i Mešić šutirali sa dvadesetak metara, ali je ostalo 0:0 sve do 39. minute. Plavi su izveli lijepu akciju, Šehić je izašao pred gol Sarajeva, golman domaćih odbranio, a odbijenu loptu Mujić šalje glavom u mrežu. Radost našeg tima trajala je samo dvije minute. Nakon jednog prekida sa strane, Lukovac je u duelu reagovao i glavom zatresao svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme Plavi ponovo nastavljaju sa napadima. Zubanović je nakon ubačaja šutirao pored gola, Mujić šutira sa distance malo preko prečke. Nuhanović je trčao skoro sa centra igrališta na gol Sarajeva, izašao pred Dizdarevića koji mu sjajno brani udarac. Napadi Plavih su se ispatili u 65. minuti. Mujić je pobjegao odbrani domaćih, zaobišao i golmana koji ga ruši, a glavni sudija Kaljanac pokazuje na 11 metara. Penal je sigurno za 1:2 izveo Zubanović za veliko slavlje naše ekipe.

Nakon toga je Sarajevo pokušalo doći do remija, ali bez mnogo uspjeha sve do 85. minuti kada rezervista Bezdrob obara napadača bordo tima, a za 2:2 sa 11 metara pogađa Salčin. Na kraju je ostalo 2:2 iako naš tim ima za čime žaliti.

Željo je igrao u sastavu: Kršić – Mešić, Zilić, Lukovac, Duraković – Kaljić, Osmanović – Šehić, Nuhanović, Mujić – Zubanović. Još su igrali: Šušić, Mušović, Ramić, Bezdrob. Trener: Omer Joldić.

Nakon dva odigrana kola Željezničar ima četiri boda. U narednom kolu Željo dočekuje Zrinjski.

POGLEDAJ GALERIJU