Omladinci našeg Željezničara su u okviru 30. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Čelika. Juniori su slavili sa 1:0, dok su kadeti bili bolji sa 3:1.

Fudbaleri Admira Adžema sve su bliže titulu prvaka Bosne i Hercegovine koja će obezbijediti igranje Omladinske Lige prvaka na Grbavici. U ovom kolu, Željo je ubilježio i 24 prvenstvenu pobjedu, a ostvario ju je protiv Čelika minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Anel Šabanadžović. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – A. Šehić, Kurtović, Velić, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović – Hrvanović, Žerić, Jusufi – Šubo. Još su igrali: Delić, Tukić, Kovačević i B. Šehić. Željo je prvi na tabeli sa 10 bodova prednosti u odnosu na Široki Brijeg koji ima utakmicu manje.

Kadeti predvođeni Nerminom Šehovićem nastavljaju borbu za titulu prvaka. U 30. kolu su savladali zenički Čelik sa 3:1. Golove su postigli Amar Lukovac, Eldar Šehić i Ahmed Hasanović, dok je za goste gol djelo Adnana Kalabića. Za Plave su igrali: Kršić – Ćosić, Zilić, Lukovac, Duraković – Šušić, Osmanović – Mujić, Nuhanović, E. Šehić – Hasanović. U igru su još ulazili: Mušović, Adžem, Fejzić, Bezdrob i Zubanović. Plavi su zadržali četiri boda više od Sarajeva koje ima dvije utakmice manje.

U narednom kolu Omladinske Premijer lige selekcije Željezničara gostuju kod domaće Krupe.

POGLEDAJ GALERIJU