FOTO / Omladinska Premijer liga: Juniori i kadeti remizirali sa selekcijama Mladosti DK

Omladinci našeg Željezničara su u okviru zaostale utakmice 9. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Mladosti. I juniori i kadeti su remizirali rezultatom 1:1.

Nakon sedam uzastopnih pobjeda, juniori Plavih su ubilježili remi, a bod sa Grbavice je odnijela ekipa Mladosti DK. Gosti su došli u vodstvo golom Jusića u 66. minuti. Na 1:1 je poravnao Ajdin Mujagić atraktivnim golom petom iz 78. minute. Željo je imao mnogo više prilika, ali je Abdulahović na golu Mladosti bio odličan. Željo je igrao u sastavu: Karavdić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Kurtović, Delić, Jusufi, Šehić, Mujagić, Hajdarević i Hrvanović. Sa klupe su ušli: Dacić, Džindo i Hasanović.

Kadeti su također nakon odličnog pobjedonosnog niza ostvarili remi. Željo je poveo u 15. minuti, a strijelac je bio Fejzić. Gosti iz Doboja kod Kaknja su poravnali u 27. minuti golom Begića. Plavi su igrali u sastavu: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Osmanović, Hasanović, Šehić i Fejzić. Sa klupe su ušli: Elek i Bezdrob.

U okviru 12. kola Omladinske Premijer lige BiH selekcije Željezničara će dočekati omladince gradskog rivala Sarajeva.

POGLEDAJ GALERIJU