Omladinci našeg Željezničara su u okviru 17. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Zrinjskog. Juniori su slavili sa 3:0, dok su kadeti bili bolji sa 3:1.

Fudbaleri Admira Adžema su u Halilovićima savladali selekciju Zrinjskog sa 3:0. Golove u pobjedi su postigli Mujagić, Dacić i Demirović. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – Kurtović (Ćorić), Šabanadžović, Džindo, Beširević – Hajdarević, Žerić – Bijedić (Demirović), Dacić (Delić), Jusufi (Šehić) – Mujagić (Šubo). Željo je zadržao prvo mjesto sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirano Sarajevo.

POGLEDAJ GALERIJU

Kadeti predvođeni Adinom Mulaosmanovićem također su nastavili pobjednički niz, a goste iz Mostara su savladali sa 3:1. Golove za Plave su postigli Mujić (dva) i Hasanović, dok je za Zrinjski pogodio Domgjonaj. Za Želju su igrali: Kršić – Mešić (Bezdrob), Zilić, Lukovac, Duraković – Šušić (Osmanović), Spahić – Mujić (Mušović), Nuhanović (Adžem), Šehić – Hasanović. Kadeti Želje i Sarajeva imaju isti broj bodova i zauzimaju prve dvije pozicije na tabeli.

U narednom kolu omladinci našeg Željezničara gostuju zeničkom Čeliku.

POGLEDAJ GALERIJU