Naši omladinci su igrali utakmice 28. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Sarajevo sa 3:1, dok su kadeti bili bolji rezultatom 2:1.

Juniori našeg Željezničara su u odličnoj fudbalskoj predstavi u potpunosti nadigrali juniore fudbalske akademije Sarajevo i slavili pobjedu od 3:1. Plave je u vodstvo doveo Kerim Memija. Nakon igranja rukom u našem kaznenom prostoru, glavni arbitar je dosudio najstrožiju kaznu, a siguran za poravnanje rezultata je bio Amar Burović.

Drugo poluvrijeme otvara pritisak Plavih, te dva brza pogotka. Vodstvo Želji je donio Adnan Alihodžić udarcem glavom, nakon odličnog ubačaja Benjamin Šehića. Ponovo je Šehić idealno centrirao, a ovaj put Dženis Beganović pogodio za 3:1 i veliko slavlje domaćih fudbalera.

Za Plave su igrali: Ćutahija, Alihodžić, Ćubara, Osmanković, Memija, Hasanović, Beganović, Hiroš, Šehić, Midžić, Hadžiahmetović. Dva kola prije kraja juniori imaju pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Zrinjskog.

Kadeti tima sa Grbavice su također savladali vršnjake Sarajeva. Želju je u vodstvo doveo talentovani Ajdin Mujagić na asistenciju Bijedića. U drugom dijelu gosti preko Smajlagića poravnavaju rezultat na 1:1. Ipak, pobjedu svojoj ekipi prekrasnim golom iz slobodnog udarca donosi Denis Žerić.

Željo je igrao u sastavu: Karavdić, Kurtović, Hasanović, Maslo, Beširević, Babić, Šehić, Žerić, Bijedić, Mujagić, Tukić.

POGLEDAJ GALERIJU