FOTO: Održana sjednica Izvršnog odbora

Na sjednici Izvršnog odbora FK Željezničar koja je održana u ponedjeljak navečer, razmatralo se nekoliko izuzetno važnih tačaka. Prije svega, razgovaralo se o planovima za rad Kluba u narednoj godini, te su doneseni određeni zaključci.

Ipak, centralni dio sjednice je bio izlaganje predstavnika poslovnih subjekata koji su izložili svoje viđenje sistema koji bi našem Klubu donio model održivog poslovanja, a kao temelj budućih uspjeha. Ukratko, radi se o definisanju platforme koja bi omogućila strateško ulaganje zainteresovanih subjekata, pri čemu su fokus stavlja na transparentnost unutar Kluba. Kao najvažniji elementi u postizanju zajedničkih ciljeva su istaknuti omladinski pogon Kluba te kontinuirani izlazak u evropska takmičenja.

Treća tačka dnevnog reda se odnosila na budući rad stručnog štaba. Nakon što je zbog regulative N/FSBiH u pogledu licenci dogovoreno da Admir Adžem nastavi svoj uspješan rad u omladinskom pogonu, te da mjesto šefa prvog tima privremeno preuzme dugogodišnji član stručnog štaba Almir Memić, danas je odlučeno da se predsjedniku i direktoru daju ovlaštenja za kompletiranje stručnog štaba. O ovome će više detalja biti predočeno u narednim danima.

Na kraju je donesena i odluka da budućim sjednicama Izvršnog odbora prisustvuje sekretar Udruženja navijača FK Željezničar, čime se dodatno doprinosi transparentnosti u radu i razvijanju uzajamnog povjerenja uzmeđu Uprave i navijača našeg Kluba.

Ovim bi trebao biti završen proces koji je u medijima označen kao buran završetak godine za najveći bh. klub. Međutim, promjena na čelu stručnog štaba i odlazak menadžera kluba Amara Osima nisu događaji koji će plavu lokomotivu izbaciti iz kolosijeka. Stabilizacija kluba i stvaranje temelja za održivi napredak su osnovni ciljevi od kojih se ne smije odstupiti i koje ništa neće ugroziti. Dio tog procesa su neminovno poštivanje propisa i uspostavljanje sistema koji neće zavisiti od entuzijazma jednog ili par pojedinaca.

POGLEDAJ GALERIJU