U Plavom salonu na Stadionu Grbavica sinoć je održana redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji Kluba, te donijeli odluke koje se tiču nastavka uspješnog funkcionisanja Kluba u narednom periodu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika sa prošle sjednice, uslijedio je izvještaj o radu Upravnog odbora u 2022. godini, te plan poslovanja za 2023. godinu. Izvještaj i plan je prezentovao predsjednik UO, Edis Kovačević, a nakon diskusije, delegati su jednoglasno prihvatili izvještaj i plan.

Naredna tačka Dnevnog reda odnosila se na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao predsjednik NO, Džermin Pašić. Nakon obraćanja izvještaj je usvojen, a dosadašnjeg člana NO, Elvira Kosovca, zamijenio je Alen Nakić.

Potom su podneseni izvještaji o radu nekoliko radnih grupa unutar Skupštine.

Šesta tačka Dnevnog reda odnosila se na izvještaj Tima za pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima po javnom pozivu, a nakon izvještaja i višesatne diskusije, oformljena je Radna grupa koja bi trebala pripremiti novi prijedlog Javnog oglasa koji predviđa ulaganje ili partnerstvo na više različitih osnova ili modela. Rok za novi prijedlog je 15 dana, a osam dana nakon dostavljanja prijedloga održat će se nova sjednica Skupštine.

Delegati su prema pretposljednjoj tačci Dnevnog reda odabrali zamjenske delegate u Skupštini, a to su Emir Muhamedagić i Haris Topalović.

Posljednja tačka Dnevnog reda ticala se na razne druge aktivnosti Kluba.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU