Danas je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana konferencija za medije povodom odigravanja susreta 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH između našeg Željezničara i Olimpica.

Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba, Milomir Odović, fudbaler Eldar Hasanović, te predstavnici navijača Adi Omanić i Amar Zulić.

U uvodu Odović je prokomentarisao pripreme i očekivanja od sutrašnje utakmice.

– Pozdravljam sve, drago mi je zbog ovakve posjete. Svaka prva utakmica nosi izvjesne rizike, pogotovo zbog naših promjena. Generalno sam zadovoljan pripremama, i bez obzira što igramo protiv kvalitetnog protivnika imamo svoje kvalitete. Imamo dobru atmosferu i naravno uz pomoć navijača koji su uvijek bili značajan dio kluba idemo na pobjedu, istakao je Odović.

Na pitanje o povratku na Grbavicu, Milomir je kazao:

– Jednostavno Željo se voli. To je životna filozofija, pristup i pokret. Tako da sam posebno zadovoljan što sam ponovo ovdje.

Prvotimac Plavih, Eldar Hasanović ističe odličnu atmosferu u ekipi.

– U nastavak ulazimo sa puno elana i dobro spremni. Prva utakmica kao i svaka, bude varljiva, ali imamo veliku želju da pobijedimo. Među igračima je atmosfera super, fizički i psihički smo spremni. Očekujem veliku posjetu i podršku navijača, pa da svi zajedno proslavimo tri boda.

Završnu riječ je imao predstavnik navijača, Adi Omanić.

– Čast i velika odgovornost mi je biti ovdje kao predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar. U proteklom periodu Manijaci su bili aktivni i spremili se za novu polusezonu. Željo je radnički klub svih nas i imamo obavezu da mu pomognemo. Ovom prilikom pozivam sve navijače i simpatizere kluba da dolaze na utakmice Željezničara. Iz ljubavi prema tradiciji dođite na Grbavicu, rekao je Adi.

Cijene ulaznica za susret 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Olimpic će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 10 KM te natkriveni dio 15 KM.

POGLEDAJ GALERIJU