Željezničar će u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Milomir Odović i prvotimac, Anel Šabanadžović.

– Željezničar posebno kući, ali i na strani po inerciji ide da pobijedi. Ovo je prva u nizu značajnih utakmica, nadam se da smo na pravi način iskoristili reprezentativnu pauzu i da ćemo potpuno spremno ući u jedan ciklus koji nas očekuje, a to je non stop igranje srijeda-nedjelja, rekao je Odović dodavši:

– Vodili smo računa o našoj ekipi i pokušali smo poboljšati fizičku spremu naših igrača, radili smo na tome. Vrlo je važno da pored tog fudbalskog aspekta ne zanemarujemo ostale, a to je kvalitetan posjed i da igračima nametnem naš način igre, pa da individualni nivo podredimo timu i da ga plasiramo na određeni način našim protivnicima.

Utakmica se igra u nedjelju u 19:30 sati, a prodaja ulaznica počinje sutra od 10 sati. Podsjetimo da ćemo se na nedjeljnom susretu sa Radnikom na poseban način oprostiti od vjernog navijača, Adnana Čerkeza.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba