FOTO / Odović: Utakmicu dočekujemo u dobroj atmosferi

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana konferencija za medije povodom odigravanja susreta 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Sarajeva i našeg Željezničara.

Prisutnim medijima su se obratili šefovi stručnih štabova, Milomir Odović i Dženan Uščuplić, te kapiteni ekipa, Marijan Antolović i Ivan Tatomirović.

– Ovaj derbi ima posebnu težinu jer može odlučiti prvaka, a mi ovu utakmicu dočekujemo u dobroj atmosferi. Obje ekipe imaju problema sa povredama, nama će nedostajati Beganović i Memija, ali nadamo se da ćemo sastaviti dobru ekipu i pružiti dobru partiju. Svi ostali igrači su spremni, a našoj ekipi bi čak i neriješen rezultat bio prihvatljiv, kazao je Odović.

Odović je još istakao da ima mladu ekipu, te da su njegovi fudbaleri silno motivisani. Nakon Odovića riječ je dobio kapiten Antolović.

– Sarajevo ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca koji jednim potezom mogu riješiti susret. Naša najveća snaga je timski duh koji imamo i daćemo maksimum da dođemo do povoljnog rezultata. Teško je prognozirati ko bi mogao odlučiti derbi, važno je da damo sve od sebe, a ko će odlučiti manje je bitno, poručio je Antolović.

Antolović se složio sa Odovićem da je veći pritisak na Sarajevu, te da je Željo svoj cilj već ispunio.

POGLEDAJ GALERIJU