Željezničar će u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Čelika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Milomir Odović i prvotimac, Antonio Pavić.

– Igramo jednu utakmicu nakon turbulentnog perioda i tri slabo odigrane utakmice. U takvoj situaciji dogodile su se još neke stvari da mi porazgovaramo ozbiljno i da neke stvari iznesemo na vidjelo. Nadam se da ćemo iz ove situacije izaći jači i konačno odigrati ono što možemo, a ovi igrači su u prvih pet-šest utakmica potvrdili da to mogu čak i protiv jačih protivnika nego ovih. Suština je da smognemo snage da odigramo onako kako možemo. Možda smo u posljednje vrijeme previše pažnje obraćali na protivnike, ali definitivno ova ekipa ima kvalitet da se svojim načinom igre nametne i ostvaruje dobre rezultate, kazao je Odović dodavši:

– Mislim da Čelik ima neke igrače za respekt, ali uz dužno poštovanje i Jamaku i Okiću, i Dilaveru i Dediću, sve je do nas. Sposobnost da mi pokažemo igru kakvu smo pokazivali u prvih šest kola. U tom kontekstu smo radili, nije ni moglo biti drugačije, i današnji trening će biti u takvom stanju. Želimo da mi igramo, Željezničar ima dovoljno dobre igrače da se puno ne prilagođava protivnicima pogotovo na Grbavici, istakao je trener Željezničara i zatim se osvrnuo na sastav. – Imam dileme s obzirom na izostanak Bogićevića. Ova dva stopera koja se nameću kao rješenje su slabo odigrali protiv Slobode i to znatno slabije nego ovi protiv GOŠK-a, ali naravno vodiću računa o svemu. Osmanković je imao određenih problema sa listom, pa ćemo vidjeit kakav je, ali činjenica je da ovi koji budu tu znaju kako igrati. U toj posljednjoj utakmici koju su odigrali vrlo su svjesni kako su odigrali. Sloboda je uzrokovala to, ali ja neću odustajati od toga.

Utakmica se igra u petak u 18 sati, a prodaja ulaznica počinje sutra od 9:30 sati.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba