Željezničar će u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Krupea, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Milomir Odović i prvotimac, Matej Rodin.

– Radi se o još jednoj utakmici gdje bi Željo trebao da polako popravlja neke stvari, da budemo dovoljno dobri, da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat jer kao što znate po inerciji kada ste trener u Željezničaru svaka utakmica je važna i u svakom susretu idemo na pobjedu. Bez obzira na Krupu, koja je u posljednje dvije-tri godine pokazala da je dobra ekipa i da se ozbiljno radi, ja sam ih gledao, zaslužuju maksimalan respekt, neke igrače poznajem, neke sam htio dovesti u prošlom mandatu, ali sve je do nas, nadam se da ćemo uz dobar pristup neke stvari poboljšavati, ali istovremeno i ostvarivati zadovoljavajuće rezultate, a to je u ovom slučaju pobjeda, istakao je Odović dodavši:

– Otkako sam ja trener stvari su se okrenule. Pristup je drugačiji, odgovornost je veća, zahtjevnije je za igrače. Uprkos svom tom nekom individualnom kvalitetu, golove protiv Tuzla Cityja smo postigli iz izrađenih akcija. Prema tome, igrači moraju voditi računa, moraju više u kontinuitetu igrati. Želim da periodi dobre igre budu veći i da znaju zašto držimo loptu i zašto insistiram na određenim stvarima, te da to postane način igre i način razmišljanja.

Utakmica se igra u nedjelju u 20 sati na Stadionu Grbavica.