Fudbaleri Željezničara su u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Sarajeva sa 3:1.

U osmoj minuti Mustedanagić gura za Fanima, ovaj iskosa dolazi pred naš gol, ali Ikić sjajnom reakcijom otklanja opasnost. U 22. minuti velika šansa za naš tim, Lendrić je gurnuo za Štilića koji je krenuo na gol Sarajeva, ali u trenutku udarca Đokanović odlično reaguje i spašava gol.

Sarajevo je povelo u 38. minuti. Mešanović je gurnuo za Fanima koji je izašao pred naš gol i preciznim udarcem matirao Erića. Udarac Mešanovića iz 44. minute Erić paradom izbacuje u korner. Svoj drugi gol Sarajevo postiže u 46. minuti. Blažević je pogriješio na sredini terena, uslijedila je brza tranzicija, a u završnici pogađa Mešanović.

Mešanović i 46. minuti sa distance šutira snažno preko gola. U 55. minuti Mujezinović je oboren u kaznenom prostoru, glavni sudija pokazao je na bijelu tačku, a udarac Štilića sa 11 metara brani Kovačević.

Sarajevo u 61. minuti stiže do novog gola, a Fanimo je pogodio iz slobodnog udarca. U 73. minuti naš tim dolazi do gola. Štilić je ostavio petom za Juričića koji se lijepim driblingom namjestio na udarac i snažno pogodio nebranjeni dio gola. 

Štilić ubacuje u 77. minuti, a Ikić glavom šutira preko gola. U 82. minuti Hebibović lobuje Erića, a loptu ispred gola u posljednji trenutak izbacuje Čeliković. Hebibović u sudijskoj nadoknadi šutira iskosa, Erić brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Blažević, Kosorić (Juričić od 65.), Ikić, Šehić (Milićević od 61.) – Čeliković, Alispahić (Bekrić od 72.), Štilić – Gasal (Subašić od 46.), Bojo (Mujezinović od 46.), Lendrić.
Sarajevo: Kovačević – Oremuš, Milićević, Dupovac, Pidro – Đokanović, Pejović – Fanimo (Hebibović od 64.), Mustedanagić (Jukić od 57.), Velkoski – Mešanović (Handžić od 64.).
Žuti kartoni: Kosorić, Ikić, Milićević, Dupovac, Oremuš, Bekrić