Željezničar će u okviru revanš susreta drugog pretkola Konferencijske lige gostovati Neftciju, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Nermin Bašić.

Nermin Bašić:

– Želim se zahvaliti ekipi Neftcija na gostoprimstvu, dali su nam svoj trening centar za treniranje i zaista sam im zahvalan. Imalo smo problema u prvoj utakmica sa šest, sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice isto tako i za izmjene. Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar. Neftci ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može.

– Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Neftci se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravimo smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili. Bez obzira što sam rekao da je Neftci favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici, igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica.

Utakmica između Neftcija i Željezničara igra se u četvrtak s početkom od 19:00 sati.