Željezničar će u okviru revanš susreta prvog pretkola Konferencijske lige gostovati Dinamo Minsku, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Edin Cocalić.

Nermin Bašić:

– Bilo je malo problema sa povredama. Uspjeli smo sanirati sve to. Malo je otežavajuća okolnost za trenažni proces zbog jako velikih vrućina. Pomjerili smo trening na 9:30, a opet je vruće. Malo me zabrinjava put, dosta kasno putujemo, u 5 ujutro stižemo tamo, bez spavanja. Pokušat ćemo sve učinit da dobrom ishranom budemo na maksimalnom nivou. Bit će ružna utakmica bez gledatelja, gdje god igrate, volite da gledatelji dođu. Vidjeli ste šta nam znače navijači u prvoj utakmici, vidjet ćemo šta znači kad nisu tu. Vjerovatno će biti nekih rotacija zbog taktičkih stvari, ne zato što s nekim nisam zadovoljan. Imamo već neke ideje kako se suprotstaviti na tom neutralnom terenu.

– Po nekim analizama, Krpić je najbolje ocijenjen igrač. Jako puno duela je dobio, nisam se nadao da će toliko dobiti. U nekim momentima ostajao je sam, nismo bili tu na njegove lopte, nismo dobro reagirali. Ima tu prostora za napredak, moramo biti bolji na te duge druge lopte. Oni su tranzicijska ekipa. Iz tih dugih lopti, tranzicija su jako moćni. Vidjeli ste, prvi gol smo mi dali iz tranzicije. Sjajan centaršut Krpe, pogodio je Dženo. Jučer sam rekao svojoj ekipi da sam jako ponosan na njih. Mi smo u jednom procesu. Ova ekipa radi puno drugačiji trenažni proces nego prije. Ovav utakmica je pokazala da imamo glavu i kada gubimo. Mi smo u jednom procesu. Nije ovo idealan Željo. Ovo je Željo u procesu. Nastojat ćemo biti svaku utakmicu bolji. Ja sam im zahvalan na trudu i radu i angažmanu, pogotovo starijih igrača koji su spremni na nove ideje. Znamo da nije idealno, no želimo biti bolji- Nije kraj svijeta ni pobjeda ni poraz u narednoj utakmici. Želimo napraviti drugačijeg Želju, to je moja poruka za navijače. Bit će promjena vjerovatno igrački, morat ćemo neke druge tipove igrača ubaciti. Rekao sam, moramo se još više prilagoditi protivniku. Vidjet ćemo, imamo tri opcije za tri formacije koje dobro igramo. Vidjet ćemo za dva dana kako će to izgledati.

Edin Cocalić:

– Atmosfera je kod nas uvijek vrhunska. Naučili smo da, ako mi nismo složni unutar ekipe, da nema nikakve šanse bez toga. Što se tiče prve utakmice, iskusniji smo i spremniji za 90 minuta, tako da se nadam da će nam sada biti i lakše jer se sada više poznajemo. Oni su sigurno u određenoj prednosti. Malo je specifično to. Oni su već odigrali 13-14 kola, a mi tek 3-4 prijateljske utakmice, a meni je u zadnjih petnaestak minuta izgledalo kao da smo mi spremniji. Da li je to njihov psihički pad neki bio ili ne ne znam, ali smo pokazali da možemo da istrčimo solidnu utakmicu.

Utakmica se igra u četvrtak od 19:00 sati uz prenos na MY TV.

POGLEDAJ GALERIJU