Fudbaleri Željezničara su u okviru 20. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Sarajevom 0:0.

U sedmoj minuti Kosorić je postigao gol nakon lijepe akcije Plavih iz kornera, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 17. minuti Štilić ubacuje, a Čeliković glavom šutira pored gola. Udarac Alispahića sa 30 metara iz 22. minute odlazi pored gola. Mešanović je iskosa pokušao u 27. minuti, ali lopta odlazi daleko od našeg gola.

Velika šansa za Želju u 30. minuti. Bojo je ubacio, Juričić ostavio, a udarac Veselinovića sa šest metara sjajno brani Kovačević. Minutu poslije Štilić lucidno proigrava Boju čiji udarac iskosa ide preko gola. Alispahić šutira u 36. minuti sa 25 metara, loptu u posljedni trenutak u korner blokira Dupovac. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 50. minuti Velkoski šutira sa vrha kaznenog prostora, Erić je dobro odbranio. Udarac Pejovića sa 25 metara iz 51. minute još jednom sigurno brani Erić. U 91. minuti velika prilika za Plave, Bekrić je ubacio, a Zec s prve stative šutira malo preko gola gostiju.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv domaće Tuzle City.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić – Čeliković, Alispahić (Bekrić od 82.), Bojo, Veselinović (Mujezinović od 76.) – Štilić, Juričić (Zec od 75.)
Sarajevo: Kovačević – Oremuš, Dupovac, Milićević, Pidro – Đokanović, Pejović – Fanimo, Sušić, Velkoski – Mešanović.
Žuti kartoni: Pejović, Milićević, Dupovac, Kosorić, Bojo, Adukor,