Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, posjetio je FK Željezničar i Stadion Grbavicu, te na taj način podržao projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica.

Načelnik Koldžo je prvi put nakon novog imenovanja za načelnika Općine Novo Sarajevo, zvanično posjetio FK Željezničar i Stadion Grbavicu, a u ime FK Željezničar, načelnika Koldžu su dočekali predsjednik Upravnog odbora, Vedran Vukotić, član Upravnog odbora, Almir Hadžiosmanović, te direktor Kluba, Mirsad Šiljak.

Predstavnici Kluba upoznali su načelnika sa dosadašnjim radovima na projektu evropske Grbavici, te posebno sa projektom izgradnje istočne tribine.
Načelnik i Općina Novo Sarajevo će kao i do sada dati punu podršku započetim infrastrukturnim projektima FK Željezničar, koji u konačnici trebaju rezultirati izgradnji modernog evropskog stadiona.

Načelnik je istakao da će postupak izdavanja građevinske dozvole Općina definisati kao prioritet, te će isti riješiti u zakonskom roku. Takođe, Općina Novo Sarajevo će se uključiti u finansiranje projekta izgradnje istočne tribine, za šta su već definisana značajna finansijska sredstva.

Pored projekta izgradnje istočne tribine, razgovarano je i o ostalim značajnim temama za Klub kao što je infrastruktura Omladinske škole.

Ovom prilikom, Načelnik Koldžo je upoznao i šefa stručnog štaba FK Željezničar, Slavka Petrovića, te mu zaželio dobrodošlicu i mnogo sreće u nastavku rada.

POGLEDAJ GALERIJU